Der findes mange måder at være familie på og mange måder at have en dagligdag på. Værdier og regler kan være meget forskellige fra familie til familie og det er dejligt med mangfoldighed. 

Der er dog enkelte ting, som er universelle og én af dem er barnets medfødte evner og de behov, som skal opfyldes for at barnet: lærer sig selv at kende og opbygger en følelse af tryghed, tillid, koncentration, selvregulering og empati. Forskningen er klar - Det kræver nærværende, stabile og tydelige voksne, som tør være sig selv, og som formår at følge det enkelte barns personlighed og udvikling. Barnets hjerne vokser og de neurogiske baner styrkes og udvikles, når barnet mødes anerkendende. 

 

Nogle gange kan det være en kæmpe udfordring at være forælder. Barnet kan have en 'vanskelig' personlighed eller forældrene kan have manglet positive erfaringer fra egen barndom. Stress og andre problemer kan også gøre livet som børnefamilie svært. 

 

Alle udfordringer har løsninger - Måske ikke lige dem man håber på, og måske er de heller ikke nemme og hurtige, men de kan altid findes. 

 

Det kan nogle gange være meget gavnligt at få andre øjne på sin livssituation. Når jeg kommer udefra er jeg ikke 'ramt' af forhistorier, store følelser og negative spiraler. Derfor kan jeg se på jeres situation med et nyt perspektiv og det kan ofte sætte skub i positive forandringer.

 

Glæder mig til at møde jer