Viden er forudsætningen for udvikling og forandring i en sundere retning 

 

Jeg ønsker at skabe debat og udbrede viden om børns udvikling og om anerkendende forældreskab. Jeg ved at en anerkendende tilgang til børn giver trygge børn med god evne til selvregulering og stor empati. Børn der mødes anerkendende bliver gode til at koncentrere sig, og de lærer effektivt.

 

Når voksne mødes anerkendende skaber det grobund for forandring, selvudvikling og livsglæde. I et samfund hvor alt går meget hurtigt og hvor stressen er markant bliver det særligt vigtigt at mennesker formår at støtte hinanden og hjælpes ad. 

 

Der er for tiden en markant stigning i antallet af angst og adhd-diagnoser til børn og voksne; og 10-12% af alle voksne har alvorlige symptomer på stress hver eneste dag. Stress hos børn er en gråzone, som endnu mangler at blive belyst, men vi ved at flere og flere børn føler har ondt i maven og hovedet, og bliver hjemme fra skole. 

 

Det er ikke i orden og på sigt kan det give massive samfundsmæssige problemer, hvis vi ikke reagerer på advarselstegnene. Børnene er ofte en god målestok for et samfunds sundhed og lige nu er det tid til at stoppe op og overveje om det går den rigtige vej. 

 

På disse sider er der samlet en række af artikler og indlæg, som belyser børns og forældres liv i dagens Danmark.